KONKURS 100 % FUTURE SERBIA

Belgrade Design Week i Domus Akademija iz Milana u saradnji sa Nemestic Studiom prvi put zajednicki otvaraju konkurs za projekat „BDW 100% Future Serbia“, koji se posle mnogo uspeha u prethodne dve godine organizuje vec treci put u Beogradu.

Najboljem ucesniku konkursa bice dodeljena prva nagrada – stipendija za letnjii kurs 2013 Domus akademije u Milanu u vrednosti od 1750 evra. Konkurs ce biti otvoren od 1. do 25. maja 2013. godine, a o izboru kandidata i dodeli nagrada ce odlucivati strucni žiri Domus Akademije u saradnji sa BDW-om i Nemestic Studiom. Projekat “BDW 100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji ciji je cilj promocija kako najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove, kao i etabliranih autora koji žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta u sto izloga u centru Beograda od Kalemegdana do Slavije.
Beograd ce tako i ove godine biti centar najkreativnijih mladih dizajnera i kreativnih industrija u Srbiji i regionu u periodu od 2. do 9. juna. Zato pozivamo sve kreativce da odgovore na ovogodišnju temu BDW-a “Inovacija” svojim najboljim radovima iz oblasti arhitekture, dizajna predmeta, grafickog dizajna, oglašavanja, modnog dizajna, filma, fotografije, primenjene umetnosti i konkurišu za stipendiju milanske Domus Akademije, jedne od najprestižnijih akademija za dizajn u svetu, koja nudi spektar najrazlicitijih master studija i letnjih kurseva iz oblasti krativnih industrija.

Kandidati koji žele da konkurišu za specijalnu nagradu Domus Akademije moraju biti sa teritorije Jugoistocne Evrope, na završnoj godini akademskih studija (arhitekture, dizajna, modnog dizajna, vizuelnih umetnosti i slicno), kao i mladi profesionalci do 35 godina starosti. Za drugu, trecu i cetvrtu nagradu koju dodeljuje BDW (ulaznice za BDW konferenciju, ucešce u radionicama i obezbedivanje izložbenog prostora u preko sto izlozga u Beogradu) mogu se prijaviti studenti i kreativci svih godina. Ucešce na konkursu je besplatno, a ucesnici ostvaruju specijalan popust za kupovinu karata za medunarodnu konferenciju BDW 2013 po ceni od samo 99 evra za tri dana konferencije, kao i prednost za ucešce na prestižnim medunarodnim BDW radionicama sa ogranicenim brojem ucesnika u junu 2013.

- Projektom BDW 100% Future Serbia sam bila pozitivno iznenadena, pocevši od same ideje da 100 mladih dizajnera u Srbiji ima priliku da prezentuje svoje radove javnosti! Dizajn je kao disciplina nešto što u Srbiji teško uspeva i opstaje „na mišice“ nekolicine posvecenih kao neka vrsta ekskluzive, a široj javnosti pojam je potpuno stran i neintegrisan u svakodnevni život. Projekat BDW 100%Future Serbia je ostavio najjaci utisak na mene kao velika kolicina pozitivne, dobre, zdrave energije koja daje vetar u leda za dalje smisleno bavljenje dizajnom, smatra Kaca Todovic Krkovic, koja je osvojila jednu od 10 ravnopravnih nagrada na konkursu BDW 100% Future Serbia 2012. godine.
Projekt BDW 100% Future Serbia se organizuje trecu godinu zaredom, a osnovna ideja je da se izložbe izmeste na ulice kojima ima pristup šira publika, a ne samo oni koji redovno posecuju galerije i izložbe. Zainteresovani i slucajni prolaznici mogu da pogledaju izložene radove usput tokom šetnje od Kalemegdana do Slavije, kao i da prema priloženoj mapi distribuiranoj po celom gradu otkrivaju interesantna mesta sa draguljima novog dizajna. BDW projektom 100% FUTURE SERBIA pruža podršku domacem dizajnu, a specificnim pozicioniranjem u beogradskim izlozima daje podršku nacionalnoj i gradskoj trgovini i horeci u vremenu krize, fokusirajuci pažnju medija, institucija i javnosti nedelju dana na sve vidove kreativnih industrija. Zahvaljujuci BDW-u, o mladim srpskim dizajnerima koji su ucestvovali na BDW 100% Future Serbia pisalo se u vodecim svetskim, kao i svim lokanim i regionalnim medijima, a mnogi od njih su se prvi put predstavili javnosti.
Informišite se detaljnije o konkursu na sajtu http://www.dizajnpark.com/100-future-serbia/competition/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>